rood blauwe elepsis logo Belegger.nl

Perpetuals, Steepeners Terug naar discussie overzicht

mREIT's, REIT's en BDC's

1.756 Posts
Pagina: «« 1 ... 66 67 68 69 70 ... 88 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Royal Dutch Pim 30 juli 2015 18:31
    quote:

    free1 schreef op 30 juli 2015 14:16:

    [...]
    PS @ RDPim, zonet nog 1500 Imtechjes opgepikt op 2,72 (lol).
    Ja jij weet als geen ander hoe ik denk over Imtech. Die eigenwijsheid gaat je weer wat muntjes kosten of je moet er nog snel vanaf kunnen. Tip: regel een dinertje met vrienden of koop een mooie fiets, ik heb een MTB Cannondale Scalpel in de aanbieding voor je, die is van een lichtgewicht oud mannetje geweest ;) dan heb je er tenminste nog plezier van.
  2. Lk-33 30 juli 2015 19:24
    quote:

    berendien schreef op 30 juli 2015 10:47:

    Ik heb op dit moment alleen TCRD en indirect nog wat BDC's via KBWD (een ETF).
    Gisteren ging TCRD opeens 6,5% omhoog, terwijl de cijfers pas over een week komen en ik verder geen persbericht kan vinden. De portfolio van TCRD is erg divers, met als top 3 van investeringen in Consumer Products, IT Services en Healthcare. De div. coverage is > 100%, de price/book is zo'n 90% en de boekwaarde is ongeveer stabiel (helaas geen groei...). Kortom, de belegging voldoet aan een paar belangrijke randvoorwaarden, alleen zou de koers voor mijn nachtrust wat minder votatiel mogen zijn... ;-)
    Op stond een artikel over ene meneer Cooperman die TCRD in bezit had. Ik heb zelf afgelopen week TCRD ingewisseld voor HTGC. Typisch geval van jammer dan.

    seekingalpha.com/news/2669005-beaten-...
  3. berendien 31 juli 2015 10:44
    Ik blijf huiverig om in inviduele BDC's of mReits te stappen. Niet alleen omdat het lastig (en voor mij persoonlijk onmogelijk) om de individuele bedrijven te doorgronden en de cijfers te ontleden, maar ook vanwege het risico. Daarom heb ik op de site van Nasdaq eens de grafieken van 4 ETF's/ETN's zonder hefboom (BDCS, HYLD, KBWD, REM) vergeleken met 3 willekeurige mReits (NLY, AGNC, CYS) en 3 willekeurige BDC's (ARCC, BKCC en TCRD). Geen wetenschappelijke benadering zoals de lijstje van LK-33 ;-), maar om een gevoel te krijgen voor meerjarige rendementen van mandjes met hoogrenderend spul in vergelijking met individuele BDC's of mReits. Én om een gevoel te krijgen van de volaliteit. De ETF's zijn niet willekeurig gekozen (allemaal geen hefboom), de individuele fondsen wel. De langste periode dat ze allemaal bestaan is 56 maanden. toch een redelijk lange periode.
    Ik weet het niet zeker, maar ik vermoed dat de dividenden niet verrekend zijn in de gegeven rendementen, dus dat maakt het wel een beetje lastig om het te vergelijken. Maar wat komt er uit (sorry vor de belabberde weergave):
    .........Cur. Yld...Koersontw.(%) 56 mnd
    BCCS.... 8.7......min 15
    HYLD.... 9.2......min 25
    KBWD.....7.7......min 5
    REM.....11.35.....min 30

    CYS.....14.5.......min 37
    AGNC...12.16......min 34
    NLY.....12.2.......min 47

    ARCC....9.4........min 10
    BKCC....9.33......min 17
    TCRD....11.48.....min 23
    Wat blijkt? In absolute zin zijn de koersen van alle ETF's en fondsen gedaald en je moet het dus hebben van de dividenden. Maar.... staar je dus niet blind op de dividendrendementen, want de kans is aanwezig dat je koersverlies hebt en je uiteindelijke rendement dus een stuk lager komt te liggen. Ik vind zelf dat het risico van met name de individuele mReits te groot is, ook zal zijn de dividenden aantrekkelijk. De mReits (en dus ook REM) zijn medio 2013 in elkaar geklapt en sindsdien nog niet hersteld. HYLD deed het tot medio 2014 heel goed en is toen in elkaar geklapt, waarschijnlijk door de olieregelateerde high yields in de portefeuille. De enige die door de jaren heen redelijk stabiel zijn gebleven, zijn KWBD en de wat minder risicovolle BDC's zoals ARCC en BKCC. Dit beschouwende vind ik de risico's van de mReits best hoog in vergelijking met het (potentiële) rendement. Leuk dat je 14% dividend krijgt, maar als je in 4,5 jaar tijd een koersverlies hebt van 40% is dat een sigaar uit eigen doos. Een stabiele ETF zoals KBWD met 7,7% dividend of een preferent aandeel zoals OXLCO, met een rente van 7,8 % zijn dan voor mij een betere optie.... Ja, ik weet het, dit was een houtje-touwtje onderzoekje, maar het geeft mijzelf wel een beetje meer houvast in de keuzes die ik maak.....
  4. jrxs4all 31 juli 2015 12:37
    quote:

    berendien schreef op 31 juli 2015 10:44:

    Ik blijf huiverig om in inviduele BDC's of mReits te stappen. Niet alleen omdat het lastig (en voor mij persoonlijk onmogelijk) om de individuele bedrijven te doorgronden en de cijfers te ontleden, maar ook vanwege het risico. Daarom heb ik op de site van Nasdaq eens de grafieken van 4 ETF's/ETN's zonder hefboom (BDCS, HYLD, KBWD, REM) vergeleken met 3 willekeurige mReits (NLY, AGNC, CYS) en 3 willekeurige BDC's (ARCC, BKCC en TCRD). Geen wetenschappelijke benadering zoals de lijstje van LK-33 ;-), maar om een gevoel te krijgen voor meerjarige rendementen van mandjes met hoogrenderend spul in vergelijking met individuele BDC's of mReits. Én om een gevoel te krijgen van de volaliteit. De ETF's zijn niet willekeurig gekozen (allemaal geen hefboom), de individuele fondsen wel. De langste periode dat ze allemaal bestaan is 56 maanden. toch een redelijk lange periode.
    Ik weet het niet zeker, maar ik vermoed dat de dividenden niet verrekend zijn in de gegeven rendementen, dus dat maakt het wel een beetje lastig...
    Meer dan lastig zelfs :) De dividenden zijn inderdaad niet verrekend.

    Total returns:

    tinyurl.com/nahlr2t

    Ik vind zelf die periode te kort, je zou de fondsen moeten beoordelen over een langer deel van de economische/rentecyclus.

    PS. Als je alleen de koers wil zien moet je een _ voor de naam van het fonds zetten.

    PS Als je alleen de koers wil zien (zonder de herinvestering van dividend) moet je een _ voor de naam van het fonds zetten
  5. jrxs4all 31 juli 2015 13:06
    High yield (HYG), ARCC, BKCC, NLY en AGNC inclusief de kredietcrisis:

    tinyurl.com/p3rttks

    Dan ben je met AGNC en ARCC het beste af, alleen had je met ARCC wel eerst op -67% gestaan.

    Als je naar de volatiliteit kijkt ben je met een high yield fonds verreweg het beste af. Maximale verlies was daar -30%.

    Helaas waren er over deze periode nog geen BDC ETF's en REM had voor de kredietcrisis veel non-agency mREITs. Die moet je op de lange termijn dus echt niet hebben. In de kredietcrisis hebben ook veel BDC's zware verliezen geleden.

    Ik zou graag een pure agency mREIT ETF zien, non-agency mREITs zijn volgens mij op de lange termijn het risico niet waard.
  6. [verwijderd] 31 juli 2015 20:50
    En we weten allemaal dat het verleden een garantie voor de toekomst is, en leverage (het enige business model van deze toko's) altijd lineair goedkoper blijft worden.

    Wat is het nut van dit soort grafieken, jrx4all? Doe er ook eens eentje van een tijd waarin niet elke speculant in gratis liquiditeit verzopen werd?
  7. [verwijderd] 31 juli 2015 21:00
    quote:

    free1 schreef op 30 juli 2015 14:16:

    [...]

    Zijn hier mensen op het forum die weten wat dit "hedgefonds" EFC nu uitspookt ?
    Of is het toch een BDC ?

    Dit staat er dan wel, maar dan weet ik het nog niet;
    (hoe kun je hier nu 14,4% uit te keren dividend per jaar mee verdienen ?)
    Perpster misschien kun jij mij helpen ?

    About Ellington Financial LLC
    Ellington Financial LLC is a specialty finance company that primarily acquires and manages mortgage-related assets, including residential mortgage-backed securities, residential mortgage loans, commercial mortgage-backed securities, commercial mortgage loans and other commercial real estate debt, real property and mortgage-related derivatives. The Company also invests in corporate debt and equity securities, collateralized loan obligations, consumer loans and asset-backed securities backed by consumer and commercial assets, non-mortgage-related derivatives, and other financial assets, including private debt and equity investments in mortgage-related entities. Ellington Financial LLC is externally managed and advised by Ellington Financial Management LLC, an affiliate of Ellington Management Group, L.L.C.

    Het is primair een hedgefund wat opportunistisch handelt in dit soort stukken. Hun business model is niet gebaseerd op leverage (een mReit heeft vaak een leverage van 6 a 8, EFC iets van 1,5-1,75) , maar op gebruik maken van inefficies in de markt, ergo kopen wanneer overleveragde fondsen er vanaf moeten en verkopen als iedereen weer dronken van risiciloos gratis geld achter de rattevanger aan paradeert. Hun resultaten zijn dan ook vrij volatiel, omdat ze het vooral moeten hebben van dit soort handelswinsten. Van de andere kant pissen ze niet zo hard eigen vermogen weg, het is veel meer een echt bedrijf dan een fees genererend financial engineering truucje. Daarnaast hebben ze overigens ook zelf een zeer bescheiden portefeuille en wat aanverwante diensten.

    Verder is het een Limited Liability Compagny en dus een transparant lichaam. Dat houdt in dat je het bij veel brokers niet zal kunnen kopen, omdat je in principe aangifte inkomstenbelasting in de USA zal moeten doen. Vergelijk het met een besloten cv. Ook kan/zal er een hoger percentage dan 15% op de dividenden ingehouden moeten worden, alhoewel mijn ervaring met IB is dat het wel 15% is, en nog vaker krijg je een betaling in lieu of dividend, namelijk wanneer een andere klant van IB short zit.
  8. berendien 31 juli 2015 21:25
    Bedankt voor de total-return grafieken!! Ik zei al dat mijn ik broddelwerk had afgeleverd... ;-) Ook de total-return grafiek laat overigens zien dat KBWD met een beperkte volaliteit een goed rendement opgeleverd heeft. Dit zijn leuke excercitites om te doen met de fondsen uit de database van LK-33....
    Vraagje: wat is de reden geweest dat de mReits begin 2013 zo ontzettend gekelderd zijn? Is dat idd de stijgende rente geweest? Want dat is destijds een slachting geweest zeg met koersverliezen van 30-40% in een paar maanden tijd voor de mReits!
    En oh oh oh, wat zit er toch een verschil in rendement tussen bijvoorbeeld NLY en AGNC... Dit sterkt me in mijn mening dat het écht heel moeilijk is de goede individuele fondsen eruit te halen. Want de laatste jaren scoort BKCC best goed met een beperkte beweeglijkheid, maar in 2011 was het de grootste daler...
  9. [verwijderd] 31 juli 2015 21:26
    Kan iemand die handiger met grafieken is trouwesn eens een grafiek plotten wat 6 tot 8 keer geleveragde 15-jarige tot 30-jarige staatsobligaties vanaf 2008 gedaan hebben, voor een goede vergelijking met de prestatie van mReits? Zo simpel is dat spiel bij dalende rentes immers :)
  10. forum rang 4 shaai 1 augustus 2015 03:36
    quote:

    Perpster schreef op 31 juli 2015 21:26:

    Kan iemand die handiger met grafieken is trouwesn eens een grafiek plotten wat 6 tot 8 keer geleveragde 15-jarige tot 30-jarige staatsobligaties vanaf 2008 gedaan hebben, voor een goede vergelijking met de prestatie van mReits? Zo simpel is dat spiel bij dalende rentes immers :)
    Je moet toch de spread kopen op MBS vs staats, en dat goedkoop gefinancierd de nodige keer leveragen?
    Ipv kaal de staats kopen? Daar zijn imo weer andere trucjes/vehikels voor
  11. [verwijderd] 1 augustus 2015 06:48
    quote:

    Perpster schreef op 31 juli 2015 21:00:

    [...]Het is primair een hedgefund wat opportunistisch handelt in dit soort stukken. Hun business model is niet gebaseerd op leverage (een mReit heeft vaak een leverage van 6 a 8, EFC iets van 1,5-1,75) , maar op gebruik maken van inefficies in de markt, ergo kopen wanneer overleveragde fondsen er vanaf moeten en verkopen als iedereen weer dronken van risiciloos gratis geld achter de rattevanger aan paradeert. Hun resultaten zijn dan ook vrij volatiel, omdat ze het vooral moeten hebben van dit soort handelswinsten. Van de andere kant pissen ze niet zo hard eigen vermogen weg, het is veel meer een echt bedrijf dan een fees genererend financial engineering truucje. Daarnaast hebben ze overigens ook zelf een zeer bescheiden portefeuille en wat aanverwante diensten.

    Verder is het een Limited Liability Compagny en dus een transparant lichaam. Dat houdt in dat je het bij veel brokers niet zal kunnen kopen, omdat je in principe aangifte inkomstenbelasting in de USA zal moeten doen. Vergelijk het met een besloten cv. Ook kan/zal er een hoger percentage dan 15% op de dividenden ingehouden moeten worden, alhoewel mijn ervaring met IB is dat het wel 15% is, en nog vaker krijg je een betaling in lieu of dividend, namelijk wanneer een andere klant van IB short zit.
    Jij bent echt goed geïnformeerd, thks Perp, ab.
  12. [verwijderd] 1 augustus 2015 14:21
    quote:

    shaai schreef op 1 augustus 2015 03:36:

    [...]

    Je moet toch de spread kopen op MBS vs staats, en dat goedkoop gefinancierd de nodige keer leveragen?
    Ipv kaal de staats kopen? Daar zijn imo weer andere trucjes/vehikels voor
    Same same, de strekking is dat je met leverage van het meest ordinaire product een sexy fee-genererend financieel 'perpetuum mobile' kan maken. Zeker in een markt met dalende rentes en waar nagenoeg gratis liquiditeit in overvloed is. Overigens kopen de meeste mReits niet stringent de spread, daar kan je immers dit soort gratis perpetuele risicovrije rendementen niet mee halen. De meeste spelen ermee, mede ook daarom de discongruentie tussen income en equity.

    Maar aangezien sommigen van grafieken houden, en prat gaan op 'resultaten' is het wellicht handig om te zien wat de impact van dalende rente en leverage is geweest de afgelopen jaren. En die kon je nog hebben nagenoeg zonder kosten ;) Mag je er ook een spreadplaatje bij plakken. Zouden staatsobligaties voor altijd en eeuwig gemanipuleerd worden, denk je?
  13. [verwijderd] 2 augustus 2015 15:40
    quote:

    Royal Dutch Pim schreef op 30 juli 2015 18:31:

    [...]
    Ja jij weet als geen ander hoe ik denk over Imtech. Die eigenwijsheid gaat je weer wat muntjes kosten of je moet er nog snel vanaf kunnen. Tip: regel een dinertje met vrienden of koop een mooie fiets, ik heb een MTB Cannondale Scalpel in de aanbieding voor je, die is van een lichtgewicht oud mannetje geweest ;) dan heb je er tenminste nog plezier van.
    Van mijn vrouw mag ik geen fietsen meer kopen Pim, een van de offers die ik moet brengen.
    Overigens fiets ik vrijwel elke avond een paar uur, maak prachtige tochten o.a. over de Veluwe.
    Gisteren vanuit Oosterbeek via de brandtoren (110 meter hoogste punt van de Veluwe) naar de Carolinahoeve en via de Posbank weer terug via de brandtoren.
    Daar zet ik het fietsje neer en klim naar de eerste etage (stalen ladder op de ijzeren uitzichtoren) daar zit ik dan een half uurtje op "niveau".
    Uitkijkend over tientallen kilometers heide zie ik dan de zon naar de horizon zakken, in de verte de windmolens bij Ede/Veenendaal, een passerende heteluchtballon en af en toe een passerende fietser.

    Mooie momenten op je gedachten te ijken, de relativiteit van beleggen te zien, met op de achtergrond het gebrul van wild en geloei van een Schotse Hooglander.
    Je hoeft niet rijk te zijn of te worden voor dit soort momenten.

    Wees zuinig op je fietsje Pim, ik nodig je een keer uit voor zo'n tocht.
  14. jrxs4all 4 augustus 2015 12:19
    quote:

    berendien schreef op 31 juli 2015 21:25:

    Bedankt voor de total-return grafieken!! Ik zei al dat mijn ik broddelwerk had afgeleverd... ;-) Ook de total-return grafiek laat overigens zien dat KBWD met een beperkte volaliteit een goed rendement opgeleverd heeft. Dit zijn leuke excercitites om te doen met de fondsen uit de database van LK-33....
    Vraagje: wat is de reden geweest dat de mReits begin 2013 zo ontzettend gekelderd zijn? Is dat idd de stijgende rente geweest? Want dat is destijds een slachting geweest zeg met koersverliezen van 30-40% in een paar maanden tijd voor de mReits!
    En oh oh oh, wat zit er toch een verschil in rendement tussen bijvoorbeeld NLY en AGNC... Dit sterkt me in mijn mening dat het écht heel moeilijk is de goede individuele fondsen eruit te halen.
    KBWD is een fonds met daarin van alles en nog wat op het gebied van financials en dat heeft in die periode goed gewerkt. Ik zie ook wel nadelen aan die hele brede mix, stel even dat je denkt dat de economie daar flink gaat verslechteren met veel defaults. Dan zou ik oa de BDC's van de hand willen doen en de agency mREITs juist niet, met dit fonds hou je beide.

    De daling van de mREITs in 2013 kwam door de stijgende rente of in ieder geval de angst daarvoor. De 10 jaars rente steeg toen naar 3%, maar inmiddels is die weer gezakt tot iets boven de 2%. AGNC heeft het inderdaad op de lange termijn veel beter gedaan dan vergelijkbare fondsen. In de daling van 2013 hebben ze het niet beter gedaan, maar ook niet slechter.

    CMO is volgens mij de enige agency mREIT met een duidelijke outperformance in die periode vanaf 2013, zij hebben een ander soort portefeuille dan fondsen als AGNC/NLY/CYS met daarin MBS met korte looptijden.
  15. Saltyrug 5 augustus 2015 13:25
    quote:

    Royal Dutch Pim schreef op 27 juli 2015 18:34:

    Heeft iemand (bijvoorbeeld Saltyrug?) een mening over de CEF's van Flaherty & Crumrine zoals DFP, FFC, FLC, PFD en PFO. Allen zijn de laatste weken behoorlijk onderuit gegaan iig voor dit soort fondsen. FFC bijvoorbeeld noteert weer eens met een aardige discount.

    Ik vermoed dat het alles te maken heeft met de rente onzekerheid in de US maar wellicht is er meer aan de hand?

    Ik heb een bescheiden positie in FFC.
    Ben op vakantie, vandaar latere reactie.

    FFC is de enige CEF op perp gebied die ik bezit. Heb ze ooit aangeschaft nav een positief analistenrapport van Morningstar. Ze noteren momenteel tegen een discount van 4,3%, z-waarde is -1,35 dit impliceert dat de discount hoger is dan normaal, maar niet extreem. FFC vind ik een aantrekkelijke belegging, uitkeringspercentage van 8,7%, leverage van 34%. Totale (aangepaste) kosten per jaar 0,88% -das best concurrerend. FFC heeft goed gepresteerd de afgelopen jaren, zowel op 3, 5 en 10 jaarsbasis in de top van haar categorie. Heeft echter letterlijk de wind in de zeilen gehad door de structureel dalende rente. Het is afwachten hoe dat in de komende jaren zal zijn. Zelf zit ik daar niet erg mee: ik heb de tijd.

    Mijn grootste posities in CEF's heb ik in AWF en PDI. AWF vanwege zijn lange historie, beperkte leverage en kosten. PDI vanwege het top managementteam dat daar de scepter zwaait. Kosten zijn hoog, maar de performance rechtvaardigt dat (nog). Een paar maanden terug heb ik een uitgebreide onderbouwing gegeven van de keuzes voor AWF en PDI.

    Afgelopen weken ben ik me aan het inlezen op het gebied van CLO's, mn OXLC lijkt me interessant. Heb nog geen positie.
  16. jrxs4all 5 augustus 2015 14:42
    quote:

    Saltyrug schreef op 5 augustus 2015 13:25:

    Afgelopen weken ben ik me aan het inlezen op het gebied van CLO's, mn OXLC lijkt me interessant. Heb nog geen positie.

    Ik heb OXLC in portefeuille gehad, nu alleen nog Volta en Carador.

    Als je CLO fondsen onderling vergelijkt moet je goed kijken naar de verhouding equity/debt die ze in portefeuille hebben. CLO equity geeft zeer hoge rendementen (nu 20 a 25%) maar heeft ook het hoogste risico. Achtergestelde (mezzanine) CLO debt geeft nu rendementen van iets onder de 10%. Dat is nogal een verschil. Bovendien zijn er grote verschillen in de kosten van de fondsen.

    OXLC heeft alleen maar equity in portefeuille (dus verreweg de hoogste bruto yield), maar ook de hoogste kosten (ongeveer 8% van NAV) en dat zijn voornamelijk fees.

    Volta heeft iets meer debt dan equity in portefeuille en bij Carador is het net andersom. Bij Volta liggen de kosten rond 5% van de NAV en bij Carador rond de 2%.

    Dan is het resultaat dat OXLC met afstand de hoogste netto yield heeft, maar ook dat de opbrengst van het extra risico dat je daar loopt voor een groot deel bij de managers terecht komt.

    Het is maar een overweging, OXLC is zeker geen slecht fonds en als je een klein deel van je portefeuille in CLO's wil beleggen een goede kandidaat. Wil je gaan spreiden in die sector, dan zou ik zeker ook naar andere fondsen kijken. Er zijn er overigens nog meer dan Volta en Carador (ECC, BGLF:LN, Fair Oaks Income Fund).
  17. Stapelaar 5 augustus 2015 14:49
    Ik heb gisteren wat CYS-A opgepikt; ik begrijp niet goed waarom deze prefs (en de CYS-B) zo ver zijn teruggezakt recent. Prefs van andere mReits deden het relatief beter.
  18. jrxs4all 5 augustus 2015 15:00
    quote:

    Stapelaar schreef op 5 augustus 2015 14:49:

    Ik heb gisteren wat CYS-A opgepikt; ik begrijp niet goed waarom deze prefs (en de CYS-B) zo ver zijn teruggezakt recent. Prefs van andere mReits deden het relatief beter.
    Het aandeel CYS heeft het recent ook veel slechter gedaan dan dat van andere mREITs, dat zal er wel mee te maken hebben. Boekverlies in Q2 was ook groter.
  19. [verwijderd] 5 augustus 2015 18:09
    quote:

    Stapelaar schreef op 5 augustus 2015 14:49:

    Ik heb gisteren wat CYS-A opgepikt; ik begrijp niet goed waarom deze prefs (en de CYS-B) zo ver zijn teruggezakt recent. Prefs van andere mReits deden het relatief beter.
    Idem als JR, het aandeel is relatief sterk afgestraft. Het lijkt de verklaring te zijn voor dalende pref koersen voor CYS.

    Maar wat anders, wat was (is) je motivatie om juist deze prefs op te pikken?
1.756 Posts
Pagina: «« 1 ... 66 67 68 69 70 ... 88 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Belegger.nl

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 466 7.007
AB InBev 2 5.494
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.582 51.404
ABO-Group 1 22
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.132
Accentis 2 264
Accsys Technologies 23 10.557
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 188
ADMA Biologics 1 34
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 14 17.665
Aedifica 3 902
Aegon 3.258 322.681
AFC Ajax 538 7.087
Affimed NV 2 6.289
ageas 5.844 109.887
Agfa-Gevaert 14 2.048
Ahold 3.538 74.327
Air France - KLM 1.025 35.010
AIRBUS 1 11
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 467 13.036
Alfen 16 24.502
Allfunds Group 4 1.469
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.251
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 405
Altice 106 51.198
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.486 114.819
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.836 242.842
AMG 971 133.174
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 305 6.686
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 487
Antonov 22.632 153.605
Aperam 92 14.964
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 381
Arcadis 252 8.737
Arcelor Mittal 2.033 320.631
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 286
arGEN-X 17 10.288
Aroundtown SA 1 219
Arrowhead Research 5 9.725
Ascencio 1 26
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.108 39.087
ASML 1.766 106.298
ASR Nederland 21 4.452
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 484
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 32 13.646
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 64
Azerion 7 3.392