Advertorial
Bij fintechbedrijven staan de wensen en eisen van de veeleisende consument voorop. Niet voor niets dat deze bedrijven het de banken en verzekeraars steeds moeilijker maken. Ze ontwikkelen met een open en frisse benadering soepel werkende financiële diensten met behulp van de modernste technologie.
De revolutie binnen de financiële wereld geeft de fintechbedrijven vleugels. Ook beleggers zijn blij, want het rendement is meer dan bovengemiddeld. De Trend Fintech bijvoorbeeld boekt de laatste twaalf maanden inmiddels 19,9% rendement.
Voordeel boven old tech
Dat fintechbedrijven zo floreren is best logisch want ze hebben ten opzichte van de old tech financials namelijk een enorm voordeel. Omdat ze van 'scratch' nieuwe diensten kunnen ontwikkelen hebben ze de traditionele financials makkelijk links en rechts kunnen passeren. Die kunnen namelijk niet hun bestaande, verouderde en logge structuren zomaar overboord zetten.
Hooguit kunnen ze proberen hier en daar soepeler dienstverlening – zoals Tikkie – in te passen in hun bestaande structuren.
Perfect werkende schakel
De banken krijgen vooral steeds meer concurrentie van fintechbedrijven als het gaat om de belangrijkste pijlers van hun dienstverlening: betalen en lenen. Het Nederlands Adyen, een van de bekendste fintechbedrijven, is bijvoorbeeld gespecialiseerd in betalingen.
Een Chinese klant die in De Bijenkorf met WeChat wil betalen? Adyen zorgt dat er een onzichtbare maar perfect werkende schakel zit tussen WeChat en de rekening van De Bijenkorf. En zo verzorgt Adyen inmiddels ook de betalingen voor grote bedrijven als Facebook, Uber, Netflix, Spotify, easyJet en Microsoft.
Lendingtree
Een ander belangrijk en beursgenoteerd fintechbedrijf is het Amerikaanse PayPal. Eveneens actief in betalingen. PayPal kent net als Adyen heel forse groeicijfers. Ook de Amerikaanse bedrijven Lendingtree en Square horen bij de gevestigde, beursgenoteerde fintechbedrijven.
13,5% groei per jaar
De markt voor fintech groeit ook de komende jaren fors. Het gerenommeerde Amerikaanse onderzoeksbureau Statista gaat over de periode 2018 - 2022 uit van een groei van gemiddeld 13,5% per jaar. Andere onderzoeksbureaus komen daar met hun groeiverwachtingen nog bovenuit.
Inspelen op fintech
Beleggers die willen inspelen op de ontwikkelingen bij fintech, kunnen dat doen via Trend Invest. Gemakkelijk en efficiënt. Voor deze beleggers heeft Trend Invest de Trend Fintech samengesteld. Het rendement over de afgelopen twaalf maanden voor deze Trend is 19,9%.*
De Trend Fintech bestaat uit 15 aandelen. Naast de hierboven genoemde fintechbedrijven bestaat de Trend bijvoorbeeld ook Intuit en SS&C Technologies, beide uit de VS. Intuit is groot in slimme online belastingtools en SS&C Technologies ontwikkelt software voor de fintechindustrie.
Lees meer over de Trend Fintech en de samenstelling>>
Alle informatie van Trend Invest over rendementen, kosten en risico’s vindt u op www.trendinvest.nl. Trend Invest is als beleggingsonderneming geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten in Amsterdam.
* Het rendement van 19,9% is berekend op grond van (1) een simulatie van de rendementsontwikkeling van de financiële instrumenten binnen de Trend vanaf 6 september 2018 tot aan de startdatum van 21 september 2018 en (2) de rendementsontwikkeling van de financiële instrumenten binnen de Trend vanaf de startdatum van 21 september 2018 tot en met 6 september 2019. De weergegeven rendementen betreffen resultaten uit het verleden. In het verleden behaalde en in de toekomst te verwachten rendementen vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten. De weergegeven rendementen betreffen een bruto-resultaat. De rendementen zijn berekend exclusief de vaste vergoeding per kwartaal, namelijk 0,2% over de waarde van uw Trend en € 7,50 per Trend voor de beleggingsaanbevelingen, en de aan- en verkoopkosten van 0,9%.
De beleggingsaanbevelingen met betrekking tot de in dit artikel genoemde fondsen zijn opgesteld door Robert Schuckink Kool, directeur bij Trend Invest. De heer Schuckink Kool heeft op het moment van publicatie geen eigen positie in de besproken fondsen. Overige meldingen inzake de Wet Marktmisbruik kunt u hier vinden.
Advertorial
Deze content is tot stand gekomen buiten de verantwoordelijkheid van de redacties van Belegger.nl en Beursduivel.be om. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.