Leefloon schreef op 4 oktober 2023 13:21:
[...]
Ook dan, als dat allemaal zou kloppen, geldt dat er geen enkel verschil zit tussen een levende gedupeerde en de erfgenamen daarvan, zodat ook dan NN niets wint met het rekken van juridische procedures in de hoop dat een (ex-) klant tijdens het tijdrekken sterft. De rechthebbende zou dan telkens iets moeten doen.
Het overlijden zelf kan wel een verjaring starten, als de polis op dat moment nog liep en toen pas bleek dat een uitkering teleurstellend laag was. Op zich is dat een zeer geschikt moment en geschikte manier om erachter te komen dat, bijvoorbeeld, een bepaalde overlijdensrisicoverzekering malafide blijkt te zijn.
Met alle plussen en minnen, is het kortom onzin dat de verzekeraar juridische procedures zou willen rekken in de hoop dat claimanten ondertussen komen te overlijden. Cafépraat. Tijdrekken kan door rente ook geld kosten, en NN maakt zelf ook steeds kosten, plus eventuele imagoschade en dergelijke doordat woekerwinsten steeds weer het nieuws halen. Nog even daargelaten dat een uitbetaling bij overlijden duurder kan zijn dan een bruto claim, want op het moment van het tijdrekken leeft de verzekerde met een levensverzekering immers nog.