Daan 008 schreef op 17 juni 2021 09:37:
[...]
De datum 2050 zal ik gezien mijn leeftijd ook niet halen.
Je hebt gelijk indien je de olieproductie op wereldvlak beziet, daar kan ik het deels met je eens zijn dat SA en SU best als tijdelijke winnaars uit de bus kunnen komen.
Maar toch wil ik enkele punten.
- Vele ontwikkelingslanden investeren eveneens zwaar in alternatieve energie bronnen (al dan niet met financiële hulp via participaties van buitenaf) Chili is hier een sterk voorbeeld van.
- Alternatieve energie bronnen (windmolens, zonnepanelen) worden in ontwikkelingslanden kleinschalig en lokaal op gestart, zelf financierend worden en bijgevolg voor uitbreidingen kunnen gaan zorgen. Zou jij bijvoorbeeld zoals het vroeger wel was in een windmolen voor elektriciteitsopwekking mogen gaan wonen dan zou je steeds energie in overvloed voorhanden hebben en het overschot kunnen verkopen.
- China is bezig met het testen een kunstmatige zon. De eerste proeven zouden zeer positief zijn. Wordt het project daadwerkelijk operationeel dan ontstaat daarmee een giga aanbod aan elektriciteit vergelijkbaar met de productie van een aantal kerncentrales samen.
- Ook Frankrijk is bezig met het bouwen van kerncentrales en eveneens Nederland overweegt om dit weer te gaan doen. De nieuwe generatie atoomcentrales zijn veel milieu vriendelijker dan de oudere versies.
- Een uitspraak van een Aziatische vorst vroeger was "Waarom zouden wij onze olie, die we duur aan het westen kunnen verkopen, gaan gebruiken om elektriciteit mee te maken als wij dat met atoom energie veel goedkoper kunnen"
Olie gaat inderdaad nog lang nodig blijven vooral in afgelegen en armere gebieden vanwege het gebruiksgemak en verhandelbaarheid.