gokker schreef op 9 mei 2020 19:40:
nog wat over vlees eten in de oudheid
De oude Egyptenaren
Bij de oude Egyptenaren bestond het menu vooral uit brood, bier, groenten en vis. Vlees werd door de meeste Egyptenaren alleen op festiviteiten gegeten, omdat vlees voor de meesten duur was.
De oude Grieken
De basis voor de Griekste kookcultuur is de “mediterrane drie-eenheid”: graan, olijfolie en wijn. Vlees en vis waren alleen beschikbaar voor de rijkere bevolking.
De oude Romeinen
De oude Romeinen aten van het land en volgden de seizoenen. De vulkanische grond rond de Vesuvius was zeer vruchtbaar. Er werd wijn verbouwd, maar ook olijven. In de bossen was veel klein wild te vinden en vis was er in overvloed.
Bij het hoofdgerecht was vlees of vis meestal het hoofdingrediënt voor de rijkere mensen. De minder rijke mensen aten weinig vlees. Dit was destijds kostbaar.
www.kikiskitchen.info/vlees-eten-oudh...