Kooplijst 2016: Royce Tostrams

Door Redactie op 28 december 2015 11:00 | Views: 23.302

Kooplijst 2016: Royce Tostrams

Wat zijn de meest interessante koopkansen voor 2016? Vandaag legt Royce Tostrams van Tostrams Groep zijn favorieten aan ons voor.

"Afgelopen september voorspelde ik bij jullie dat de AEX aan de vooravond van een mooie stijging stond, die we in oktober ook daadwerkelijk gezien hebben. Eind november, begin december zijn we teruggezakt. Dat is geen abnormale situatie voor deze tijd van het jaar."

"Als je afstand neemt van de waan van de dag en over het ravijn heen kijkt, zie je dat het technische plaatje er nog steeds goed uitziet. We bevinden ons nog altijd in de trend omhoog en mijn eerste koersdoel ligt op 560 punten. In mijn tips blijf ik een beetje bij de bedrijven waar ik in september ook al op wees."

Tostrams gaat voor de volgende drie aandelen:

  • Aalberts Industries
  • Heineken
  • TomTom

"Deze bedrijven zie ik als kanshebbers. Ze zijn alle drie sinds september inderdaad gestegen. Er vindt af en toe een terugval plaats, maar de toppen zijn nog niet bereikt. Ik kan er in deze serie helaas maar drie noemen, maar ik ben ook gecharmeerd van RELX (Reed Elsevier) en Nationale Nederlanden."

Aandelen en vastgoed

Los van koopkansen voor het nieuwe jaar, ontvangt Tostrams veel vragen over de lage spaarrente. "Mensen worden daar een beetje zenuwachtig van. Ze vragen me: wat moet ik nu doen, sparen of beleggen? Ik zeg dan dat ik duidelijk kies voor beleggen, en in tweede instantie voor vastgoed. Deze categorieën zullen beter presteren dan obligaties."

Zie ook de kooplijsten van andere beursexperts:

Meld u aan voor de Belegger.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.