Kooplijst 2016: Nico Pantelis

Door Redactie op 21 december 2015 08:58 | Views: 24.431

Kooplijst 2016: Nico Pantelis

Traditiegetrouw vraagt Belegger.nl richting het einde van het jaar verschillende experts naar hun favoriete beleggingen voor het komende jaar. Vandaag de beurt aan Nico Pantelis van Slim Beleggen. 

Pantelis kiest voor 2016 de volgende aandelen:

Newmont Mining

"Met Newmont Mining (NEM) koop je de 'best of breed' van de goudmijnsector. Het bedrijf wist haar all-in kosten drastisch te verlagen, terwijl het merendeel van de afschrijving op de activa reeds verteerd is. Hiermee heb je een strakke balans in combinatie met een stevige marge (meer dan 200 dollar/ounce)."

"Daarnaast staan ze er zo sterk voor dat Newmont als een van de weinig goudproducenten nog steeds een dividend weet uit te keren. Al is dit wel een beperkt dividend (10 cent in 2015). Newmont Mining staat in pole positie voor als de trend in de goudmarkt draait."

Royal Dutch Shell 

"Shell (RSDA) heeft in 2015 zwaar te lijden gehad onder de crash van de olieprijs. Bovendien zit het bedrijf midden in een van hun grootste overnames ooit, die van de BG Group. Dat zette een extra domper op de koers. Maar operationeel blijft Shell gewoon goed draaien. Meer nog, ondanks alle strubbelingen blijft hun dividendbeleid intact, waardoor het dividendrendement momenteel boven 7% uitkomt."

"Als de trend in de oliemarkt draait, dan heeft Shell - met de extra cashflows uit de BG Group - wellicht de beste kaarten van de sector in handen."

Microsoft

"Microsoft (MSFT) heeft als technologieaandeel lang in het verdomhoekje gezeten, maar lijkt eindelijk los te breken. Onder leiding van de nieuwe topman Satya Nadella wordt eindelijk ingezet op de juiste onderdelen (online / mobile), producten (phablets) en diensten (cloud). Dit gaat steeds beter."

"Sterker nog, het bedrijf wist in de voorbije maand zelfs concurrent Apple te verslaan op omzetvlak voor de categorie tablets. Microsoft is 'back in town' en concurrenten kunnen er maar beter rekening mee gaan houden. Aandeelhouders worden bovendien verwend met een dividendrendement van 2,6%."

Belangrijke fundamentele veranderingen

"In 2016 verwacht ik enkele belangrijke fundamentele veranderingen in de marktpercepties. De renteverhoging(en) door de Fed zal immers effect krijgen op diverse beleidsonderdelen, denk aan monetair, economisch en prijszetting." 

"Ik verwacht daarom dat goud positief kan verrassen in dit nieuwe klimaat. Een trendwijziging in het rentebeleid zal immers effect krijgen op de monetaire verhouding op mondiaal vlak. Dit gaat gepaard met onzekerheden, en dan grijpen beleggers vaak naar vertrouwde ankers in het monetaire stelsel, waarbij goud altijd in de spotlight staat."

"Verder denk ik dat angst voor deflatie onder beleggers kan veranderen in de vrees voor inflatie. Een hogere inflatieverwachting dringt zich op in 2016, aangezien diverse onderdelen die het inflatiecijfer beïnvloeden een hogere notering zullen laten zien, bijvoorbeeld huur en inkomen. Dit kan voor een onverwachte boost in de grondstofprijzen zorgen, wat de inflatiedruk enkel kan opvoeren. Hierdoor zetten we voor 2016 ook in op olie, dat ongemeen hard is afgestraft dit jaar. Er zit teveel pessimisme in de olieprijs verwerkt, waardoor een flinke bounce in de kaarten zit."

Zie ook de kooplijsten van andere beursexperts:

Meld u aan voor de Belegger.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.