3 stabiele buy and hold-aandelen

Door Redactie op 21 november 2016 14:16 | Views: 10.029

3 stabiele buy and hold-aandelen

Veilige beleggingen bestaan niet; aan het investeren in aandelen zitten altijd risico’s vast. U kunt wel proberen om dat risico zo klein mogelijk te maken, door te beleggen in solide bedrijven met een goed businessmodel. Drie specialisten van The Motley Fool noemen in dat kader hun favorieten.

Zij kozen voor Pfizer, Kinder Morgan en Amazon.com. 

Pfizer

“De kracht van Pfizer op het gebied van kostendiscipline, onderzoek en ontwikkeling, maar ook overnames, maken dat het bedrijf weer voor jaren kan groeien. Dit is al een beetje in de koers ingeprijsd, maar wij denken dat er nog meer ruimte omhoog is. Het bedrijf is niet meer zo afhankelijk van één medicijn zoals het in 2011 was van de blockbuster Lipitor. Door overnames is het een marktleider geworden op veel gebieden. De recentelijke overname Xtandi, een medicijn tegen prostaatkanker, versterkt het leiderschap in kankerbehandelingen.”

“Daarnaast heeft Pfizer bergen cash achter de hand om te investeren en om beleggers te belonen. Het dividend is gegroeid ondanks een afnemende omzet, wat suggereert dat het management aandeelhoudersvriendelijk blijft. Tot slot kan het bedrijf meewind ervaren nu extra regulering van de sector waarschijnlijk uit zal blijven. Dit in combinatie met een dividendrendement van 3,7% maakt het een mooi langetermijnaandeel.”

Kinder Morgan

Kinder Morgan is het grootste energie-infrastructuurbedrijf van Noord-Amerika, gespecialiseerd in olie- en gaspijpleidingen en opslag. “Hoewel zonne- en windenergie voorop lopen in de energierevolutie, kunnen die nog niet alleen de kar trekken. Daarom ziet het Internationaal Energie Agentschap nog een rol weggelegd voor aardgas om aan de wereldwijde vraag naar energie tot 2040 te kunnen voldoen. Analisten van Wood Mackenzie voorzien zelfs dat de vraag naar aardgas alleen al in de VS met 35% zal stijgen tot 2025.”

Al dat gas zal ook getransporteerd moeten worden. "Energiegigant Kinder Morgan heeft het grootste gaspijpleidingennetwerk van de VS in handen en transporteert zo’n 38% van het Amerikaanse gas. Wat Kinder Morgan voor de lange termijn zo interessant maakt, is het feit dat het geen directe blootstelling aan de gasprijs heeft. Het verdient geld met langetermijncontracten waardoor de cashflow stabieler blijft.”

Amazon.com

“Op het eerste gezicht lijkt Amazon allesbehalve een stabiele belegging; het is een amper winst makend bedrijf in een industrie met moordende concurrentie. Maar er vindt een duidelijke verschuiving richting e-commerce plaats, die alleen maar groter wordt de komende 15 tot 20 jaar. In het derde kwartaal stegen de verkopen van Amazon in de VS met 6,8%. Globaal rapporteerde het bedrijf jaar-op-jaar een groei van de omzet van 29% in het derde kwartaal. Amazon zal blijven outperformen in de retailindustrie, dankzij logistieke voordelen en een verdere verschuiving richting e-commerce.”

Meld u aan voor de Belegger.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.